Turløyper i Sauda

Sauda kommune og by har mangfoldige flotte nærområder som passer bra til både lett tilgjengelige dagsturer samt lengre og mer krevende turer. De fleste av løypene er godt skiltet og merket, slik at du lett kan ta deg frem mens du inntar den spektakulære naturen. Informasjon om turmuligheter som passer for deg og ditt reisefølge får du hos Sauda Ferie & Fritid.

Sauda Turlag

Om du ønsker å legge ut på tur sammen med andre turgåere kan du kontakte Sauda Turlag. Gruppen har ca 270 medlemmer og arrangerer årlig 20 turer rundt omkring i kommunen, sommer som vinter. Turlaget har lang erfaring og god kjennskap til lokalområdet, og prøver å tilpasset tilbudene sine til ulike aldre, interesser og kondisjon. Her har du også anledning til å delta på førstehjelpskurs som passer for alle aldre.

Årets første tur med Sauda Turlag er en skitur til Storevassbu, et naturskjønt område ved Risvollelva, ca 7 km nordvest for Kløver Hotel. Dette er en tur som passer for alle aldre, og har en middels vanskelighetsgrad. Turen inkluderer overnatting i en av turlagets hytter. Oppmøte er den 26. februar kl. 10:00 ved Saudahallen, og turleder Karina Johannesen og Ola Breivik er klare til å ønske en variert og turglad gruppe velkommen. Herfra blir dere kjørt til Skeivane hvor skituren starter. For informasjon om påmelding og priser, kontakt Sauda Turlag på e-post: saudaturlag@dnt.no.

Andre turløyper

Ved siden av å være med på sosiale turer sammen med Sauda Turlag er det gode muligheter for å finne frem på egen hånd med godt merkede turstier over hele kommunen. På hjemmesiden til Sauda Ferie & Fritid finner du god informasjon om forskjellige løyper, kategorisert etter kalkulert varighet og vanskelighetsgrad.

Her kan du lese om noen av de mest populære løypene.

Fløgstadåsen rundt:

Dette flotte turområdet ligger nær Sauda Golfklubb og er lett tilgjengelig uten bil. Du parkerer ved golfklubben (Se egen side for informasjon om hvordan du kommer deg dit) og følger traktorveien til høyre for Nestjødnane til du kommer inn på stien. Du følger stien nordover mot Fløgstadgårdene til du kommer til en liten rasteplass som passer bra for en matbit og et pust i bakken. På vei tilbake til startpunktet følger du Rødstjørnas vestlige bredde. På varme dager er det gode muligheter for å ta seg et bad her.

Denne 6,3 km lange rundturen er beregnet til å ta omtrent 2,5 timer og er gradert som enkel. Den beste tiden på året for å ta denne turen er mellom mars og oktober.

Slettedalen:

Slettedalen har et meget familievennlig turterreng og byr på flotte naturopplevelser i småkupert og lett terreng. Startpunkt for denne turen er nord for Slettedalsvatnet, litt over 2 mil nord for Sauda sentrum. Hit kommer du lettest frem med egen bil og du kan parkere langs veien.

Herfra går turen nordover på venstre siden av elva. Du følger traktorveien og videre på en gammel sti før du kommer til gressletta Flatstrand og naturskjønne Kulthaugskvelven. På veien passerer du en liten badeplass som egner seg bra til både store og små. I Austmannabakken møter du også ruinene etter Stavanger Turistforenings hytte, som ble revet i 1970. Her kan du nyte en flott utsikt innover og utover dalen. Til slutt ankommer du Vierane, turens endepunkt. Hvis vannet i elva er grunt nok kan du vasse over og ta turen tilbake på en krøttersti på den andre siden.

Denne turen er ca 10 km lang og beregnet varighet (en vei!) er på 6-7 timer til Vierane. Løypen er godt skiltet og T-merket, og er gradert til en middels vanskelighetsgrad. Anbefalt tid på året for denne turen er mellom juni og oktober.

Privacy Policy