Sauda Skisenter

Når kulda setter inn og puddersnøen laver over Saudafjellene forvandles landskapet
til et winter wonderland du skal lete lenge etter. For dem som benytter anledningen til å besøke Sauda på denne årstiden, er det massevis av gode skitilbud å velge mellom. I Svandalen, 8 km sør fra sentrum av Sauda finner du Sauda Skisenter, et av det største skiområdene på Sør-Vestlandet.

Her venter et vintereventyr av de sjeldne, og både store og små kan boltre seg i senterets mange bakker og turløyper. Enten du er nybegynner, snowboardproff eller bare ønsker å gå en rolig skitur finner du noe her. fem skitrekk (tre T-heiser og to tallerkenheiser) som har kapasitet til å frakte 5200 personer i timen drar deg 4 km opp i fjellet, hvor du på klare dager kan se helt til Stavanger i sør og Folgefonna i nord.

På skisenterets egen hjemmeside kan du dag for dag sjekke værforhold og tilgjengelighet.

Historie

Sauda Skisenter ble åpnet allerede i 1968 ved hjelp av en dugnadinnsats av både skiforeninger og privatpersoner. Den gangen bestod anlegget av en tallerkenheis på 750 meter, en bakke og en varmestue. Skisenteret ble fort populært, og allerede på 70-tallet ble anlegget utvidet til å inkludere en T-krokheis. Etterhvert kom flere heiser på plass, og i 2006 fikk senteret en 200 meter lang barneheis. Den originale heisen er ikke lengre å finne hos Sauda Skisenter da den ble byttet ut med en mer moderne utgave på starten av 90-tallet.

Med økende interesse for norsk natur, fjordferie og Sauda har skianlegget opplevd en voldsom oppgang i antallet besøkende de siste årene. Sauda Skisenter planlegger derfor å utvide både løypeområdet og de tilknyttede fasilitetene.

Tilbud

Uavhengig av hvilket nivå du er på finner du en bakke som passer for deg. Sauda Skisenter sine løyper er laget for å tilby maksimal skiglede og flotte vinteropplevelser for alle som en. Her finner du alt fra familievennlige løyper til brattere alpinbakker. Det er også muligheter til å gå off-piste i terrenget på utvalgte steder.

Traseene du finner hos Sauda Skisenter er merket for de ulike vanskelighetsgradene med grønn, blå, rød og svart. Vær obs på at anleggets bakker generelt sett er noe brattere enn traseer av samme vanskelighetsgrad hos andre skisentre. Det anbefales derfor at du alltid sjekker med en ansatt om du er i tvil om vanskelighetsgraden på en bakke.

Her finner du elleve forskjellige løyper samt et barnevennlig område med tallerkenheis, kveldskjøring, skiutleie og skiskole. Rundt anlegget finner du flotte turløyper som passer for hele familien.

Fasiliteter

Du kan velge mellom å medbringe egne ski eller leie alt av utstyr på senteret. Sauda Skisenter tilbyr utleie av både ski og snowboard, samt ekstrautstyr som staver, sko, truger og hjelm til både barn og voksne. For de aller minste kan det også være beleilig å leie en barnesele.

Er du helt nybegynner og ønsker å motta litt opplæring før du setter utfor bakken tilbyr Sauda Skisenter ski- og brettinstruksjon for en, to eller tre personer om gangen. Velg mellom opplæring på 45 minutter og halvannen time. Vær obs på at dette må forhåndsbestilles via nettsiden til anlegget, slik at instruktørenes tilgjengelighet kan garanteres.

Heiskort selges både ved skisenteret og på internett. Avhengig av hvor mange dager du ønsker å tilbringe i anlegget kan du kjøpe både dagskort og sesongkort. Klippekort er også å få kjøpt for dem som bare ønsker å prøvekjøre løypene et par ganger.

Etter en lang dag i bakken er det mulig å kjøpe seg en kaffe eller kakao i varmehytten, hvor det også serveres enkle matretter. På kveldene finner du også en bar her, som byr på afterski, snacks og drinker i en avslappet atmosfære.

Privacy Policy