Om Sauda kommune

Sauda er en naturskjønn og allsidig kommune i Ryfylke, nordøst i Rogaland. Kommunen består av Sauda by og omland rundt Saudafjorden, og kjennetegnes av et typisk innlandsklima med øde fjellandskap og bratte fjellvegger som vender ned mot fjorden.

Om sommeren holder klimaet seg varmt og tørt mens vinteren preges av kalde og klare dager. Sauda byr dermed på flotte opplevelser uansett årstid, og trekker årlig flere og flere besøkende fra nært og fjernt. Med knappe 4700 innbyggere er Sauda et svært idyllisk område å tilbringe noen rolige feriedager. Samtidig arbeider ildsjelene i «Sauda Vekst» for utvikling av næringslivet i kommunen for å øke lokal verdiskapning. Sauda er et samfunn i utvikling, med et voksende kulturliv. Det virkelige unike med Sauda er nærheten mellom by og natur.

Kultur og aktiviteter i Sauda

Mens de fleste som besøker Sauda lar seg sjarmere av det fantastiske landskapet og de mange naturopplevelsene området byr på, er det mye som foregår i kommunens største tettsted. Sauda by har flust å by på av både shopping og kulturopplevelser. I Sauda sentrum kan du kjøpe med deg en søt souvenir fra en av byens særegne småbutikker eller unne deg en behandling for kropp og sjel på «Perlå helse og velvære».

Fra 23. mai t.o.m. 28 mai. 2017 arrangeres Saudadagene, en årlig festival med blant annet kulturløype, veteranbilløp og sightseeing med helikopter. Hit kommer også kjente og kjære Saudaartister. De aller minste kan glede seg til tvekamp mellom barneskolene og et ellevilt tivoli.

Øst for Storelva ligger Åbøbyen, et historiepreget og sjarmerende boligområde. Boligene ble bygget da det kanadiske selskapet Electric Furnace Company i 1916 var pliktet til å skaffe bolig til sine ansatte.

Dermed hyrte de inn betydningsfulle arkitekter som Gustav Helland, Ole Landmark og Torgeir Alvsaker, og de ca 120 boligene gir sammen med Industriarbeidermuseet et interessant innblikk i Saudas industrihistorie.

Mat og drikke i Sauda

På tross av at Sauda er en liten by i norsk sammenheng, er det ikke vanskelig å finne en hyggelig kafe, restaurant eller bar hvor du kan prøvesmake deilig lokal mat og slå ihjel noen timer. Ved siden av Kløver Hotels egne restauranter kan du ta en kort spasertur rundt i sentrum og finne noen fristende alternativer. På Brynes Konditori, Øyra Bakeri og Plan B kan du unne deg selv en kopp kaffe og litt deilig bakst. Om pizza eller fast food frister mer bør du ta turen til NK-Kiosken, hvor du finner pizzakjeden Pizzabakeren og hurtigmatrestauranten Kysten Rundt. For mer eksotiske smaker serverer Meaws Thaimat deilig thailandsk mat

Når kvelden nærmer seg kan du benytte deg av Kløver Hotels egen bar med et solid utvalg vin, cocktails og lokalbrygget øl. Ta en tur til Puben Sauda hvor du kan la deg underholde av live musikk i en trivelig atmosfære.

Planlegg ditt besøk

Uansett årstid har Sauda mye å by på av aktiviteter og naturopplevelser for store og små. Med lange, klare og relativt kalde vintre er kommunen et attraktivt sted for skientusiaster. Besøk Sauda Skisenter for en flott vinteropplevelse med dalfører som passer til alle, uansett hvor stødig en er med skisko på. Skisenteret ligger knappe 8 km fra sentrum og tilbyr blant annet familiekort og dagskort til vennlige priser. Resten av året egner Sauda seg også til andre flotte utendørsopplevelser. Her finner du blant annet Sauda Golfklubb, Eikehaugen aktivitetsleir (barnas favoritt) og gode muligheter for kanopadling og turgåing i skog og mark. La barna kose seg på leir mens de voksne besøker severdigheter som den mektige Svandalsfossen og det nedlagte gruveanlegget Sinkgruvene i Almannajuvet. Legg ditt besøk til når det passer deg, her finner du alltid noe som gleder hele familien!

Privacy Policy