Kanopadling med Sauda Ferie & Fritid

Sauda Ferie & Fritid er et lokalt turistkontor med formål å tilby informasjon om aktiviteter og arrangementer i Sauda og omegn. Kontoret ligger et par minutters gange fra Kløver Hotel. Her kan du også leie utstyr til å selv ta deg fram i Saudas naturskjønne omgivelser. Fra turistkontoret og sentrum av byen er det kort vei til turterreng, bading og fiske, og Sauda Ferie & Fritid tilrettelegger med glede for at besøkende får en minneverdig opplevelse.

En av de mest populære aktivitetene i Sauda er kanopadling, hvor du og ditt reisefølge kan tilbringe en idyllisk dag ved Vetrhustjørna, en av områdets vakreste innsjøer. Kanopadling er en artig aktivitet hvor du selv bestemmer tempoet og vanskelighetsgraden.

Sauda Ferie & Fritid har to kanoer til disposisjon for alle som ønsker å padle på Vetrhustjørna, som ligger en kort kjøretur unna Sauda sentrum. Båtene er av aluminium og er lette å bære både til og fra vannet. Kanoene holdes i et låst naust ved vannet, og nøkkel utleveres mot betaling på turistkontoret. Leie av kano koster kr. 150 per dag og inkluderer flytevester. Fiskeutstyr (stang, agn og fiskekort) kan leies og kjøpes direkte fra Sauda jeger- og fiskerforening.

For informasjon om tilgjengelighet og annet, kontakt Sauda Ferie & Fritid AS på post@saudaferie.no.

Vetrhustjørna

Vetrhustjørna er et rolig vann som ligger idyllisk plassert øst for Saudafjorden, ca 8 km fra Sauda sentrum. Du kommer deg enkelt hit ved å kjøre sørover langs Fv719 i omtrent 12 minutter før du tar av til høyre og følger skiltingen mot vannet.

Her er det gode muligheter for både fisking, padling og svømming, avhengig av årstid.

Vetrhusvatnet er særlig rik på ørret og i mindre grad andre ferskvannsarter. Den beste tiden for fisking i Vetrhustjørna er mellom mars og september. Ved fisking i Sauda er det pålagt med fiskekort, uansett alder. Dette kan du kjøpe hos G-sport eller ved turistkontoret i sentrum. Pris for fiskekort ligger på rundt kr. 200 og gjelder for hele året. For mer informasjon om fiskekort anbefales det å kontakte turistkontoret direkte. Det er Sauda jeger- og fiskerforening som har fiskerett for alle fjellvann i kommunen.

Ved siden av fisking er Vetrhustjørna et flott vann for alle og enhver som ønsker seg en naturopplevelse i avslappede omgivelser. Rundt vannet finner du en flott kulturskog som egner seg til turgåing og piknik.

Tips for trygg kanopadling

Grunnleggende sikkerhetstiltak er vesentlig for at kanoturen blir en både hyggelig og trygg opplevelse.

På tross av at Vetrhustjørnet regnes som en særdeles trygg og rolig innsjø er det alltid en viss risiko tilknyttet kanopadling. Det registreres svært få dødsfall ved drukning i fjellvannene rundt Saudafjorden, men følgende forebyggende retningslinjer bør alltid følges:

  1. Store som små må til enhver tid bruke flytevest. Dette gjelder både i kanoen og når en befinner seg ved vannkanten. Flytevester må være sikkerhetsgodkjente med flyteelementer i brystet og øverst på ryggen.
  2. Samtlige i kanoen må beherske alminnelige svømme- og flyteferdigheter.
  3. Vær aldri alene i kanoen. Minst to personer bør opprettholde seg i båten slik at en alltid er til disposisjon for redning.
  4. Av sikkerhetsårsaker bør det alltid være minst en voksen på over 18 år med i kanoen.
  5. Gi aldri slipp på åren. Dette er et grunnprinsipp for bruk av kano. Åren brukes både til framdrift av kanoen og som støtteredskap hvis du kommer i ubalanse.

Andre tilbud fra Sauda Ferie & Fritid

Ved siden av kanopadling tilrettelegger Sauda Ferie & Fritid for andre aktiviteter og flotte  naturopplevelser i Sauda kommune. Her kan du finne informasjon om flotte turstier, aktivitetssentre for barn og voksne, badesteder og golfmuligheter. Turistkontoret er også behjelpelig med å finne informasjon om Industriarbeidermuseet og andre attraksjoner.

Privacy Policy